Helgen

I fredags, efter tentan, hjälpte jag Sannam med flyttlasset från Horred till Borås. På onsdag börjar hon plugga på högskolan, så hon ville få ordning på så mycket som möjligt. Vi fick alltså skruva ihop Ikea-möbler, installera TV:n, hänga upp duschdraperi och fixa i badrummet, skruva ihop grytor och kastruller, packa upp porslin och massa annat. När allt var klart slängde Sannam ihop tortellini (första gången jag åt det), vilket var riktigt gott. Måste testa att laga det också.

Resten av helgen njöt jag av att inte ha några måsten alls! Blev lite småshopping bara, köpte bl a en ny träningsväska :) Den jag hade innan var från Gekås.. Är lite förvånad över att den faktiskt hållit i 3-4 år.

Nu har en ny kurs börjat - mikrobiologi. Vi har haft introduktion idag och pratat lite om bakterier, smittspridning & vårdhygien. Sedan hade vi nästan en timmas informationssökning (igen). Seeeg dag. Imorgon går jag också 9-14, ska ha föreläsning om medicinsk mikrobiologi. Tror att det kan bli intressantare då :)

12 januari

Gosh, vad jag är trött på tentabubblan. Varje dag ser likadan ut - man pluggar i stort sett hela tiden och isolerar sig så gott det går. Dessutom är det ovanligt mycket vi ska kunna den här gången, tycker jag. Det är sex stooora områden; cellmetabolism, cirkulation, matspjälkning, respiration, njure och fortplantning. Och allt är så invecklat. Längtar så tills det är fredag eftermiddag, då allt (förhoppningsvis) är avklarat. Bara två dagar kvar.

Förresten. Ska dela med mig av några nyårslöften, för den som undrat:

- Tänka mer positivt. Allt blir lättare (och roligare) då, har jag hört.
- Vara mer tacksam för det jag har (Blondinbellas tre saker varje dag är kanske ingen dum idé).
- Fortsätta träna regelbundet.


Övning ger färdighet...



Sötaste mamma. Det var runt 40 år sedan hon åkte skidor sist!



Men hon var mycket duktigare än jag (trillade bara en gång).





Vid Storsjön. Sanslöst vackert med all snö!



Här ser läget stabilt ut... Men gissa hur många gånger jag trillade?! 5 "riktiga", 7 om man räknar de gånger jag försökte ta mig upp men inte orkade. HAHA. I år ska jag titta på Vasaloppet med stor beundran och tillförsikt. Att åka skidor är ju svårt! Fast vi hade jäkligt roligt, jag skrattade så jag grät varje gång skidorna ville åt varsitt håll. Dock skämdes jag när jag blev omkörd av proffsskidåkarna, som givetvis skulle ut samma dag som vi. Är i alla fall glad att jag lyckades hålla mig på benen medan de gled förbi i väldans fart.



Fredag







Jag just nu. Har hittat webkameran, höhö. Håret är mörkare nu (och det ljusa slår inte igenom), vilket i och för sig inte syns så bra på de här bilderna. Men jag gillar det skarpt! Tack för hjälpen med färgningen, Sannam!

Har varit hos tandläkaren idag. Har haft en hård bettskena på natten de senaste månaderna, för att jag har ont i tänderna så ofta. Tydligen biter jag ihop och gnisslar tänder nattetid. Men den bettskenan jag har nu har inte gjort så mycket skillnad, så jag ska få ytterligare en. Så idag gjorde jag ett sånt där obehagligt avtryck, så ska jag hämta skenan om 3 veckor. En likadan mjuk som jag haft innan, men inte använt så flitigt.. Det blir mycket plast i munnen när jag ska sova nu alltså! Men får det här en positiv effekt på huvudvärken också, så skulle jag bli väldigt glad.

Nu borde jag plugga. Tenta igen om en vecka :( Om någon timme ska jag och mamma ut och åka skidor, förresten! Finns så många bra spår här om man jämför med Svenljunga. Ska bli spännande, har inte åkt sedan jag var liten. Det är ju dessutom bra träning! 

Acer Aspire One D250



Dags att publicera ett inlägg kanske :P Här ovan ser ni en av mina julklappar. Visst är den söt?! Det var en mini-pc jag önskade och behövde mest. Förutom pengar då kanske. Jul och nyår var också bra, jag är mer än nöjd!

RSS 2.0