Converse



Dessa blev äntligen mina idag! Riktigt snygga till våren och sommaren. 699:- på Eurosko.


Short update

Härligt att vara ledig fredag-söndag! Före jobbade jag sju dagar i sträck, dag- och kvällsturer. Idag har jag tränat medeljympa, ska nu plugga (har jobbiga praktikuppgifter) och sen blir det middagsmys hos Emilia med tjejerna och kanske också utgång. Trevligt blir det :)  

Lördag

Har gjort min första veckan på sjukhuset :) Första dagen vi fick jobba var faktiskt den mest händelserika. Jag fick vara med när en fistel (otäckt sår/hål som slutar långt inne i kroppen) spolades, bevittnade nekros (svart, död vävnad) på fem tår och var med och körde en död människa ner till obduktion. Tuff start ;) Och kräksjukan går fortfarande, så både personal och patienter insjuknar i tur och ordning. Därför har vi intagningsstopp och rätt få patienter just nu. I brist på sysselsättning har vi studenter tagit blodtryck på varandra, mätt syremättnaden i blodet, kollat puls, läst journaler och besökt New York (med Googlemaps kan man ju vara en gubbe och gå runt i olika städer) med syster och läkare. Spännande att se hur det fungerar på ett sjukhus. Inifrån alltså. Alla ur personalen är jättetrevliga och stämningen är god trots allt elände. Patienterna är mycket sjukare än jag trodde de skulle vara på en rehabavdelning.

Är beredd på att få magsjuka, så har inte planerat något för helgen. Var med och tvättade världens smutsigaste bil idag bara. Nu kollar jag på Melodifestivalen, mest för att det är tradition. Andreas Johnssons gnälliga röst fyller hela vardagsrummet.

Det är faktiskt bara lite mer än en månad tills jag fyller 20! Några förslag på vad man kan hitta på då?

Informationsdag

Oj. Vad stort det är, sjukhuset. Mitt lokalsinne är uselt, så jag har antecknat på vilken våning omklädningsrummet ligger och på vilken man ska lägga smutstvätten, bland mycket annat. Haha. Vi har tusen saker att tänka på (och göra), så det blir 5 fullspäckade veckor. En liten röst inom mig undrar om jag verkligen klarar av detta, men jag hoppas att den tystnar när jag blivit varm i kläderna. 
Förresten går vinterkräksjukan på min (givetvis) avdelning, så jag slipper jobba imorgon. Vi fick stå vid dörren till avdelningen och titta in på rundvandringen idag. Får väl se om vi ska byta avdelning eller inte, det där viruset lär ju gå runt ett tag... Men jag ska i alla fall till sjukhuset imorgon, har målgenomgång med handledarna halv elva och en föreläsning om förflyttningsteknik klockan två. Undrar vad man ska hitta på däremellan, förresten.



Kanske inte så roligt att höra om praktiken och skolan hela tiden, men det är ju ungefär det som händer. Får klagomål om jag inte bloggar, även om jag inte har något att skriva om ;)

Kan berätta en annan sak också - jag ska på anställningsintervju för semestervikariat nästa tisdag :) Mer än så vågar jag inte säga, måste ju ha lite tur nu också! Men ni får gärna hålla en tumme eller två.

RSS 2.0