Tro inte på allt du hör

"Naturläkaren skulle bota muskelsjukdomen.
Det kostade Johanna en kvarts miljon.
Dessutom utsattes hon för flertalet grova sexuella övergrepp.

Delar av behandlingen som naturläkaren ordinerade:

  • Basilika till frukost, lunch och middag.
  • Inte äta gurka.
  • Inte dricka kallt.
  • Smörja in kroppen med musselolja på morgonen, annan olja på kvällen.
  • Alltid sova i pyjamas, olika varje dag.
  • Byta lakan varje dag.
  • Inget sex under de fem första veckorna.
  • Inte heller några kyssar (Johanna var gift vid tillfället).
  • Inte sova borta.
  • Koka mjölk varje kväll.
  • Ingen alkohol.
  • Johannas stjärnor skulle ställas om. För detta behövde naturläkaren två par byxor, två par skjortor, nya skor och ett bälte. Detta eftersom hans kläder skulle gå sönder under behandlingen."

Källa: BT


Hehe. Folk går på oroväckande mycket...

Reportaget som detta ingick i är några dagar gammalt. Men jag har haft fullt upp med tentaplugg. Jätteskönt att få tentan gjord idag! :) Och imorgon blir det födelsedagsfest/inflyttningsfest/halloweenparty hos Emilia och Mark :D


Att tveka eller inte tveka...

Funderar på en incident som inträffade på spinningen häromdagen. Vi hade nyss klivit av cyklarna och skulle göra stretchövningarna. Plötsligt började en kille/man i 25-årsåldern vingla lite lätt fram och tillbaka. Jag var den som utropade att han höll på att svimma, och försökte springa fram men kom inte förbi dem som stod framför. (Min cykel stod allra längst bak i lokalen, och den här mannens befann sig i mitten ungefär.) På de här få sekunddelarna hann mannen falla handlöst in i cykeln som stod bredvid. Först då reagerade folk runtomkring. Någon ropade till mig att det var bra att jag observerat vad som höll på att hända. Då undrade jag inombords: Vad tänkte personerna som var närmre på egentligen? Hade till exempel hon som cyklat precis bakom tagit bara något steg fram, så hade han ju inte behövt falla med huvudet före in i den där cykeln! Sånt gör mig lite förbannad. Att folk tvekar innan de handlar. Jag tror inte att de hade velat att omgivningen skulle tänka efter en andra (och kanske även en tredje) gång om olyckan höll på att hända dem själva.

23/10

Slänger upp ett par halvbra bilder på några av mina senaste köp...



Köptes idag! Blev påhoppad (faktiskt) av min kära barndomsvän Ida i Knallerian, så hon fick hjälpa mig att leta väska. 420:- på Väskshoppen kostade den jag valde! Tittade på två väskor på Bagorama i centrum som gick på 499:- vardera, trots att de inte var i skinn. Den ovan är äkta, så jag tycker att jag gjorde ett fynd :) Sedan hittade jag en passande sjal till väskan, samt underkläder på Lindex.



Köptes häromdagen på Gina.

(En vecka kvar till den "riktiga" tentan idag! Gah.)


22/10

Ville bara tala om att jag lever (för er som inte träffar mig nästan dagligen)! Skolan har tagit mycket tid och blogginspirationen har varit lika med noll. En studieuppgift utifrån en vårdsituation har vi skrivit, och den redovisade/diskuterade vi idag på seminariet. Tycker att Linda, Emma och jag gjorde det riktigt bra! Vi blev godkända och behövde inte komplettera :) Sedan har vi haft en hemtenta om informationskompetens via internet (Ping Pong). Vilken vi hjälptes åt med. Efter att ha slagit oss samman med Anja och Emilia fick vi 100% rätt på den allihop, hehe.

Får se hur morgondagen blir. Har i alla fall bokat in mig på ett spinningpass och före det kanske vi hälsar på vår sjätte "gängmedlem", Sofia. Vi saknar dig!

Nu blir det sängen. Godnatt!

Peetalainen <3



Var i Gislaved hos denna sötnos i lördags! Det blev mys med film (Edward Scissorhands), godis och vaniljbullar. Och vi gick nog igenom hela registret med samtalsämnen samtidigt :P

 

Vi <3



Den här tycker jag är kul! Jag var inte riiiktigt med på noterna. Men mycket roligare och snyggare bilder finner ni i det här inlägget i Beas blogg, check it out!


Visst är myggor irriterande?

Okej, det var kanske ingen kanonidé att gå och träna igår. Hade så ont i magen i morse att jag trodde att jag skulle svimma alternativt spy. Vilket har hänt innan. Jag riktar min tacksamhet mot Ibumetin, som i alla fall hjälper så småningom :) Idag blir det en lugnare höstpromenad istället...



Hittade denna i BT i morse. Ganska träffande tycker jag!

Förresten, har ju helt glömt bort att berätta hur det gick med jobbet! Hon från Great Rumors hörde av sig för några dagar sedan (bara nåågra veckor för sent). Efter många ursäkter berättade hon att de hittat en annan modell, men hon undrade om hon fick spara mobilnummer och andra uppgifter om mig för möjliga jobb i framtiden. Javisst, sa jag. De kunde behöva någon till webben, och jag hade ganska bra mått. Alltid något ju!

Nu blir det lunch!


Bettskena och föreläsning

I morse var jag hos tandläkaren och hämtade min nya bettskena. Hård den här gången. Fick en hel del skötselråd också, haha. Hur ska man hinna med allt?

Var på ett brädpass igår förresten! Inte riktigt som step, det var fler styrkeövningar. Kul det också, men step är snäppet vassare. 

Nu ska jag springa till bussen, för att vara med på föreläsningen som börjar kl 1. Ha det gott!

Blueberry



Det är jag och Wiklund (kurslitteratur) ikväll. Gruppövningar samt seminarium igen imorgon... Ska försöka orka med ett träningspass på kvällen också (: En lång dag blir det!


Hälsa



Idag har jag varit på Friskis och tränat step 10.00-11.00! Första gången jag testat det "på riktigt". Det var väldigt roligt, även om det måste vara ännu roligare om man kan koreografin ordentligt :P Måste vara mer effektivt också för den delen. Men jag tror allt att jag kommer ha lite träningsvärk imorgon ändå..
Det var skönt att träna på förmiddagen (även om det är lördag). Passar ju mig bra nu, eftersom sjukgymnasten tyckte att jag skulle ha mer regelbundna vanor i mitt liv för att spänningshuvudvärken ska bli bättre. Alltså måste jag gå upp 7 och lägga mig halv 10-10 även på helger, samt äta lunch och middag som om jag gick i skolan. Och träna regelbundet. Så här strikt ska det förhoppningsvis bara vara en tid, tills jag är "mindre känslig". Hoppas att detta fungerar bättre än alla andra metoder jag testat. Efter runt 5 år är jag mer än villig att bli av med detta!
Skulle tänka mycket på hållningen också, förresten. Jag skjuter gärna fram hakan och sitter lite för hopsjunken, vilket leder till felbelastningar och spänningar i nackmuskulaturen bland annat. Så, nu vet ni ;)


RSS 2.0