Sista mars

Trivs hittills jättebra på infektion! Har en riktigt bra handledare som gör att jag känner mig trygg samtidigt som jag lär mig massa spännande saker. Vilken tur jag haft att jag fått just henne! Gillar avdelningen också, tycker att den är mysig. Har nu tagit venprover med butterfly, sänt iväg elektroniska remisser, skickat prover med rörpost till lab, gett antibiotika intravenöst, kopplat glukosdropp, varit med på vårdplanering m.m. Samt träffat en patient som är albino :P
Det är flera nya sköterskor på avdelningen och jag är imponerad över hur duktiga de är. Hoppas att jag också är lika duktig om lite mer än ett år när jag blir färdig (om allt går som planerat)! Shit, vad tiden går. Läskigt, men väldigt spännande.

Annars då... Är fortfarande förkyld, så har inte kunnat träna på lite mer än en vecka :( Inte roligt. Längtar till Friskis nu ju!

En roligare sak är att handpenningen till Kreta-resan nu är inbetald! Så nu ska det bli av äntligen :) Läääängtar grymt mycket. Behöver verkligen avkoppling, värme, sol, god mat och härliga bad. Vill gärna jobba lite extra på äldreboendet så att jag kan spara ihop lite mer till resan, men vet inte riktigt hur jag ska orka med det när den här praktiken är på heltid samt att vi har ett rätt stort arbete som ska skrivas samtidigt. Hur som helst blir det inget den här helgen eftersom jag ska vara på praktiken då.

Update: Nu har jag ätit lax med wok och nudlar. Skitgott! Det är skillnad på lax och lax har jag lärt mig... Smakar det, så kostar det.

Kram


Back on track

Ibland känner jag faktiskt att jag vill börja blogga igen. Det återstår dock att se hur länge det varar den här gången ;) Såg att jag hade hela 7 prenumeranter på den här bloggen och 4 på den gamla, kanske är det någon som tycker det är kul att läsa då? Men bloggen skulle behöva en rejäl uppdatering... Bilderna i headern är ju flera år gamla, till exempel. Så synd att jag inte har Photoshop, då hade jag grejat hur mycket som helst.

Jag har varit duktig idag. Både tvättat och dammsugit. Och nu kom jag på att jag glömt ringa och göra en serviceanmälan, har ett rör som behöver ses över... Ja ja, kanske gör det innan praktiken imorgon. Har påbörjat den nio veckor långa praktiken på infektion nu :) Nervöst då man hela tiden har ögonen på sig, men spännande också såklart. Där vårdas patienter för hjärtklaffsinflammation, gikt, hjärnabscess (varböld i hjärnan), gastroenterit med mycket mera. Kommer få se en hel del alltså! Funderar på om jag ska fräscha upp läkemedelsräkningen lite, kan ju vara bra om min handledare vill att jag ska ge injektioner eller koppla dropp eller något snart. Men det gör jag inte ikväll iallafall :P

Kram och sov gott!


RSS 2.0