Löööv

Hej igen!
Dagen skulle egentligen börja med en föreläsning, men Clary var sjuk. Så för att jag inte skulle ha åkt in till stan i onödan, tog jag med mig Emma (T) och Mikael till Friskis & Svettis. Vi kikade runt och slog snart fast att det såg alla tiders ut, så jag blev med årskort. Bara gruppträning, eftersom jag aldrig fastnat för det där med att lyfta vikter. Så nu gäller det att gå dit också, så att man får valuta för pengarna! Förhoppningsvis hjälps vi åt att dra med varandra, eftersom vi är några stycken från klassen. Efter titten där tog jag bussen hem igen. Läste lite och orkade sedan inte sitta inne i det vackra höstvädret längre. Så jag gick runt kyrkan som ligger några hundra meter från där vi bor och fotade nästan allt jag såg, haha. Säga vad man vill om pyttelilla Rydboholm, men naturskönt är det sannerligen!  























Haha. Nu har jag visat några.. Ni får hojta till om ni vill se fler, vet inte om jag tråkar ut er ju :P 

Jahopp. Imorgon är jag ledig :) Ska börja gå till sjukgymnasten igen (ja, spänningshuvudvärken är fortfarande kvar), så jag har fått tid kl 13.00 om jag inte minns helt galet. Sedan ska jag överlägga med mig själv om jag behöver köpa en bok som vi bör ha läst inför nästa seminarium.
Oj, vad klockan har blivit mycket på kort tid. Dags att sova, är hur trött som helst idag också.


Höstmarknad



Det var marknad i stan idag och igår. Självklart var jag där för att köpa mitt älskade godis! Av samma gamla vanliga försäljare från Mariannelunds karamellkokeri som jag handlat av sen jag var liten. Brukade dock köpa det i Svenljunga förr.. Tur att godisstånden flyttar runt då man själv flyttat! :P



 Där min brevlåda växer just nu har jag ett supervackert träd utanför mitt fönster (erkänn snygg övergång?!). Kunde inte låta bli att ta kort på det därför :)





Än så länge känns det rätt okej med höst!


Stryhn

 

Har haft en väldigt rolig dag. Och roligare blir det, för jag har seminarium 2 på måndag!


Emma har fyllt 20!

Var på Emma Lygnekils 20-årsfirande igår. Kände knappt hälften av alla släktingar och vänner som var där, men det var skoj ändå!

 

Det här är den bästa (och nästan den enda) bilden jag har från kvällen. Vi satt i Emma och Jockes lada, åt supergod hemgjord smörgåstårta och andra bakverk. Frös gjorde vi också, haha. Och Emma gick förresten in i 15:e veckan för några dagar sedan - tänk att hon faktiskt ska bli mamma i mars någon gång! Önskar dem all lycka.

  

Trött och hemma igen vid tolvtiden. Det tar numera en timma att åka till Östra Frölunda..
Sedan är jag, av bilderna att döma, lite less på stå-upp-kort ^^

Skola imorgon mellan 9.00 och 16.00. Jippie!


18 september

Godkväll!
Det har varit en lång dag med massa springande ut och in i affärer. Har bland annat gjort bankärenden, fått pengarna tillbaka för min mobil och köpt en ny, varit på GR (Great Rumors).. Och det sistnämnda gick bra. Tog mått samt några bilder (för att hon skulle känna igen mig bland andra sökande) och fick lite information om varumärket. Vi får se i nästa vecka, då hör de av sig!

Bild på Nokia 6700 Classic om det är någon som är nyfiken ;) Saknar min C902 lite, tyckte ju om den! Fast den krånglade från det att jag köpte den för ett år sedan.. Men enligt El-Giganten är det mycket problem med just Sony Ericsson. Så det var väl lika bra att välja ett annat märke då.



Kyckling, sallad och ett glas vitt blev det när vi kom hem. Gott!

I've got news for you

Haha, nu har jag kanske gjort något dumt. Och ovanligt spontant för att vara jag. Har ju funderat på att skaffa ett extrajobb, nu när man är fattig student och allt. Men ville egentligen vänta, så att jag kunde vänja mig vid allt nytt på högskolan och så vidare. Fast idag såg jag en annons i BT och tänkte att det kunde vara en rolig grej att svara på den och se vad som händer..



Gissa vem som ringer två timmar efter att jag skickat ett mejl med några bilder i? xP Nu ska jag dit imorgon halv ett, ta mått och sånt.. Haha, jag känner att detta är långt ifrån hur jag egentligen är. Men - det är ju pengar! Och det är inte alls säkert att jag får det. Söker man på varumärket, så kommer man hit. Verkar seriöst i varje fall.



Sen vill jag uppmärksamma min kära morfar som fyllde 82 i förrgår! <3 Bilden är från studenten i våras. 
 
Nu ska jag snart sova. Är dock ledig (enskilda studier var det ja!) imorgon. Men har en del ärenden att göra i stan först.. Berättar hur allt gick efteråt, haha. Sov gott!

Igår

Efter föreläsningen mötte jag upp Bea vid Stora torget. Vi styrde ganska snart stegen mot McDonald's, eftersom iallafall min mage kurrade. På väg dit stötte vi på Ida med vänner! 
Väl på Donken satt jag & Bea och åt och pratade ett bra tag.



Bea <3



Ja, vad gjorde vi sedan? Tror att jag skulle visa henne skolan, som vi aldrig kom fram till. För på vägen dit mötte vi Emma från min klass :) Vilket resulterade i att vi vände och följde med henne och gjorde lite ärenden.



Här ville jag fota både den fina bergväggen och Bea & Emma, vilket väl blev sådär ;)



Sedan fikade vi tre på Tant Grön (a.k.a. Gröna Tanten och Tant Greta, höhö). Vi blev sittande ganska länge också där, tills Emma gick hem och Beas kusin Jessika kom. Så småningom blev det bio - The Ugly Truth.



Den här tycker jag att ni ska se, verkligen rolig på sina ställen!
 
Tack alla som gjorde dagen trevlig :) 


En sista doft av sommar
































Idol blir populärare för varje år

Har precis tittat färdigt på Idol. Jag hade hysteriskt roligt åt vissa människor idag ^^, Det hela började ju med att en tjej snubblade och nästan blev nertrampad då alla skulle springa in efter att de klippt av bandet, haha. Synd om henne såklart, men kunde inte låta bli att skratta. Som jag också gjorde åt han som sjöng "Leende guldbruna ögon", för att nämna ytterligare ett exempel.. Och så, mitt i allt, upptäckte jag Steinar - som gick vidare! Haha, alla i Svenljunga vill tydligen söka till Idol efter Robins framgångar. Kom förresten av en slump över ett kort klipp från Robins senaste singel. Det känns sjukt konstigt att se sin forna klasskompis i en musikvideo, vill jag lova. Ida, Mimmi - anade vi detta om honom då det begav sig? Och har ni inte sett klippet, så kolla på det nu ;)


Bilder från Borås Djurpark



Skulle ta kort på djuren i bakgrunden. Svårt när alla skulle förbi mig. Ulrik, en klasskompis, fastnade oavsiktligt till vänster i bild.



Fadder-Joel klappar en get.



Det där tåget man åkte när man var liten.



Tvättbjörnar!



Och en trött brunbjörn.



3 små söta lejonungar (födda i våras tror jag)!



Lejonhanne. Glor tillbaka på alla som stirrar på honom...



En lejonhona.



En tiger.



Blev nöjd med den här bilden :)



En väldigt inzoomad tiger som slickar sig.



En orangutang.



Vad var detta för djur, Emma? :O



Butter schimpans.



Elefanter och antiloper (?). 



Giraffer och en fikande familj.



Vildhundar!



Joel (ja, den sura faddern som jagade oss en av de första dagarna gick nu med oss hela dagen) och Emma på Subway i Knalleland.

En trevlig dag! 


Kantareller



Mamma och Hans har plockat kantareller...



Hela 4 kg! Mums :)


Skor och konstigheter förr i världen



Dessa skönheter blev mina idag. De hade 20% rabatt på Din sko nu i helgen, så jag slog till :) Har faktiskt precis tagit av mig dem (okej, bekväma var de inte - men jag tog tillfället i akt och gick in dem/övade på att gå i dem i några timmar för mig själv). Och jag kan nu konstatera att jag har kontroll, går förhållandevis ledigt. Det där tipset att man ska städa i högklackat är inte dumt! 

Ja, vad har jag mer ägnat dagen åt? När jag var i stan tog jag ut pengar till kåravgiften som jag tänkte betala på måndag, samt lämnade tillbaka filmen Bröllopsduellen. Annars har jag läst en del. I Tamms Tanke och Tro, som stundtals faktiskt är intressant. Det allra roligaste är alla konstiga idéer man hade på den tiden.. Till exempel föreställningen att hysteri kom av att livmodern vandrade runt i kroppen och allt efter lokalisationen gav upphov till olika symtom. Med ökande anatomiska insikter modifierades uppfattningen till att ångor uppsteg från livmodern och omtöcknade hjärnan. Senare i boken står det att om staden var belägen så att den var utsatt för varma vindar och skyddad från de nordliga vindarna kunde man se att stadens invånare fick slem i huvudet, deras magar blev i oordning, de hade en svag konstitution och tålde inte vin. Och för att läkaren inte skulle vara villrådig när han kom till en främmande stad var det viktigt för honom att ta reda på varifrån vindarna blåste, för att veta vilka sjukdomar han hade att förvänta sig hos invånarna.. Kan ju säga att mina ögonbryn har höjts ett flertal gånger, haha.

Ni har jag betat av antikens Grekland och medeltiden, ska alltså börja med Nyare tiden. Sedan har jag en till (betydligt tråkigare!) bok, som jag borde ta tag i också.. Har första seminariet på tisdag. Men imorgon blir det kåraktivitet, Borås Djurpark med Emma!  


Jag har världens gosigaste katt














Jelly Beans

Hej igen!
Det har varit så mycket de senaste dagarna att bloggen kommit i kläm. Föreläsningar, aktiviteter, fikor, plugg.. Var på finsittningen igår med Emma, Sofia och Anja. Var skoj, förutom att man knappt hann äta för alla sånger som skulle sjungas och allt skålande på det :P Efteråt gick vi till studentpuben för första gången. Blev bjuden på en Pink Rain av en smått överförfriskad herre. Gratis är godast! Tänkte att jag säkert skulle få svårt att bli av med honom efter att jag tagit emot drinken, men han glömde av mig i sitt rus. Haha ^^

Idag har jag haft enskilda studier (läs: ledighet), vilket gjorde att jag, Emma, Emilia och Sofia från klassen tog en liten shoppingrunda i Knalleland i förmiddags. Vi kändes oss dock lite sega, så jag var hemma igen vid två, halv tre. Fick med mig lite vettigt hem iallafall - näsdukar, en dricka (det var främst flaskan jag ville åt), en deo och Jelly Beans från Lagerhaus!



De var lika goda som jag hört att de skulle vara! För denna lilla ask fick jag betala 25 kronor, vilket det var värt.



Hemma igen, dricker te..



Min ena mosters mans mor dog natten mellan lördagen och söndagen. Hittade dödsannonsen (som var väldigt vacker) i tidningen idag. R.I.P. Evy!


Imorgon är det kårdag, men jag tror inte att vi går.. Behöver läsa, läsa, läsa. Men har gjort Emma glad och anmält mig till söndagens Djurparksbesök nu ;) Tänkte ta fina bilder där nu när jag har kamera! :) Hade vart kul att ha kort från gårdagen också, men jag var för rädd för att den nya också skulle bli stulen..


RSS 2.0