Sittningsregler

Finsittning = Trerätters middag med toastmaster, sång (skrål) och gyckel. Klädseln är kavaj och namnskylt.

§ 1. När toastmastern blåser i hornet har Du tre ord på dig att avsluta meningen du påbörjat, undantaget om du har halva inne, vilket ger dispens till fem ord.
§ 2. Toastmasterns ord ÄR lag! Lyssna när hon/han talar.
§ 3. Vill Du gyckla (narra, driva) så meddelar du toastmastern detta genom att skriva upp dig på gyckellistan.
§ 4. Tycker Du att det gycklas eller sjungs för lite? Ropa "TEMPO" så ordnar toastmastern upp läget.
§ 5. Var gycklet Du nyss hörde otroligt bra? Ropa "OMTAG" för att få en lika fantastisk repris.
§ 6. Ingen föda återtages.
§ 7. Är maten slut och magen fortfarande hungrig så lånar du från vänster.
§ 8. Bordsduken får endast i nödfall användas som servett.
§ 9. Dörrar med höga trösklar kallas fönster, undvik dessa.
§ 10. Högertrafik gäller under borden.
§ 11. Kontrollera att era bordsgrannar inte nyttjat rusdrycker i sådan mängd att de blivit suddiga i ansiktet.
§ 12. För att uppnå maximal musikalisk njutning så sjungs bara en sång åt gången.


119 veckor kvar...



Bilder på State of Drama och Miss Li (otroligt dålig bild på henne, men ändå). Det var studenttorsdag på Stora Torget och jag var där med Emma i min klass och hennes pojkvän. Jag tyckte faktiskt att förbandet var mycket bättre än huvudartisten.. Miss Li's musik är inte riktigt min typ. Men det var kul att kolla på de högskolestudenter som blivit runda om fötterna och stod och dansade allt vildare mitt i folkhavet ;P Vi var ovanligt få idag på föreläsningarna (bara runt 100), så det var säkert många som festade rejält i natt. Men jag gick aldrig ut, kände att förkylningen inte skulle gilla det.. Hoppas på att bli bättre i nästa vecka, så att vi kan gå ut någon annan gång när studentpuben är öppen :) Har ju helgen på mig att vila ut nu. På onsdag är det finsittning också! (Ska publicera sittningsreglerna senare, de är faktiskt väldigt roliga).



Fyndade dessa märkesjeans idag på second hand. Första gången jag testar det! Det är ju egentligen bara att tvätta dem, så känns de som mina sedan.. Blir säkert en av mina favoriter.



Jag efter första veckan på högskolan! 

Igår och idag

Jag sitter just nu och dricker te. Är grymt trött och har varit sen jag vaknade. Håller på att bli förkyld mitt i allt ståhej, såklart.. Vi har information/introduktion från 9-16 ungefär varje dag, sedan är det olika kåraktiviteter resten av dagen/kvällen. Och så är det tusen saker att komma ihåg och lära sig ^^ Ibland blir jag rädd att jag inte ska orka mig igenom en högskoleutbildning direkt efter gymnasiet.. Det är mycket mer ansvar, ett helt annat upplägg och ett nytt system överhuvudtaget! Och i klassen är vi en salig blandning av människor kan jag ju säga.. Undersköterskor i 40-50-årsåldern som jobbat inom vården större delen av sina liv, män i 30-årsåldern (vill bli ambulansförare kanske?), invandrare, gifta/sambos/förlovade, flerbarnsföräldrar.. Men det är naturligtvis roligt. Även om jag ibland känner mig väldigt ung.



Igår köpte jag den viktigaste kurslitteraturen på Studentbokhandeln. Det blev inte billigt - närmare bestämt lite över 1 500 kronor! Men tydligen var det sådana böcker som kommer att användas mycket senare i utbildningen också.



Fikade med Sannam igår efter skolan. Köpte en digitalkamera också (äntligen!), så här är en testbild på en av våra blomlådor..



Och här är en till på mig själv.

Efter skolan idag skulle några med mig egentligen vara med på "lekar" i Stadsparken, men vi orkade verkligen inte. Så vi smet, haha. En fadder sprang efter (givetvis!), och blev nog lite besviken på oss. Och vi fick dåligt samvete. Men utsvultna som vi var hade vi trevligt på McDonald's istället :P

När jag fixat lunchlåda till imorgon, så blir det sängen direkt! Godnatt :)

Från SPSS3 till SSK05!

Första introduktionsdagen avklarad. Många var säkert nervösa, men det var inte så farligt med mig faktiskt :) Det var roligt, inte så mycket att vara orolig för. Vi körde några lekar ("benrangel" var extra kul!), sjöng institutionssånger, tillverkade namnskyltar, leddes runt i skolbyggnaderna i rep och hälsades välkomna av kåren och pro-rektorn. Och sjöng någon slags kamplåt som vi på Vårdhögskolan skulle överrösta de andra med. (Faddrarna: - VEM DOMINERAR?! Vi: - VHB!!!) En annan låt, som vi "måste" kunna, går ungefär så här: Vi äro små syrror vi, ajaj. Vi äro små syrror vi, ajaj. Vi är små syrror som plåstrar och syr, AJAJ! Haha, det blev ett himla liv. Nu är man inte längre samhällare/språkare, utan sjuksyrra.. I en klass med 120 elever :P

Skönt att ha fått vänner redan första dagen. Pratade mycket med en 27-årig tvåbarnsmamma (med villa, volvo och sambo!) och en 89:a som nyss flyttat in i en av Kårhusets längenheter. Linda och Emma. Vi bytte mobilnummer också, för vi ska träffas innan uppropet och första föreläsningen imorgon. Haha, inte en chans att jag skulle hittat till rätt sal ensam heller. Och nyss fick jag ett sms från Emma, hon undrade om jag ändrat mig när det gäller studentpuben som är öppen ikväll. Hade säkert varit grymt roligt, men jag orkar inte. Ska upp tidigt imorgon och då väntar ännu en fullspäckad dag. Dessutom har jag världens skoskav efter i lördags då vi var hos Natta på inflyttningsfest och senare gick till trägårn. Aldrig mer använda de svarta pumpsen var det, ja.



Köpte denna snygga klocka för 198:- på Guldfynd idag också! 

Bilder från Liseberg...

...med Sandra, Elinor och Mimmi. Vi hade riktigt kul vill jag lova!

 

Jag och Elinor i Hanghai!



Alla fyra i Spegelhuset (heter det så?)



Mimmi fastnade inte på många bilder :P



Tror att jag pekar på Elinors hår här ^^,



Haha! Jag och Sandra (Berg)



Mimmi :)



Jag äter himla smarrig - och rinnig - glass



Elinor var inte riktigt beredd på denna :P

 

Berg och Elinor



Sandra igen ^^, Bilderna är hennes. 

Två veckors introduktion


Fick ett info-mejl från Högskolan i Borås igen. Där stod det lite om vad som händer på introduktionen! 

Måndag 24/8 - Introduktionsdag med välkomsttal och rundvandring på campus.
Tisdag 25/8 - Brännboll på Almenäs. 
Onsdag 26/8 - Lekar i Stadsparken, bio på Röda Kvarn.
Torsdag 27/8 - Miss Li på Stora torget, After school i puben.
Fredag 28/8 - Institutionsdag. 
Lördag 29/8 - Stadsvandring med faddrarna.
Söndag 30/8 - Golf på Borås Golfklubb. 
Måndag 31/8 - Fika med fadder, spelkväll. 
Tisdag 1/9 - Grillning i Annelundsparken.
Onsdag 2/9 - Finsittning. 
Torsdag 3/9 - Poolparty.
Fredag 4/9 - Lekar och tävlingar på Almenäs.
Söndag 6/9 - Besök på Borås Djurpark.

Kan bli rätt skoj, tror jag. Förresten, fick en kommentar på mitt inlägg om sommartorsdagen från informationsavdelningen på högskolan... Förvånande! De hoppades att jag tyckte att det var ett trevligt arrangemang :P  

RSS 2.0