Gammalt och nytt



Har haft en lång och, i alla fall till en början, tråkig dag. Förmiddagen bestod av obligatorisk litteratursökning med Eli och på eftermiddagen hade vi seminarium. Eva, lärare (eller ja, universitetsadjunkt) och ssk, hade en ganska lustig historia att berätta...
  En äldre kvinna som bott ensam många år i ett hus i skogen, hamnade en dag på sjukhuset. Hon hade en rutten brödlimpa invirad i håret mitt på huvudet (förr gjorde man så för att få volym), men denna kvinna hade haft kvar sin limpa i åratal (!). Ohyran kröp på hennes huvud, och säkerligen fanns där både mögel och svamp. Efter att hon fått duscha och raka av sig håret, tog det bara 2 veckor innan hon dog. Frågan är om det skedde på grund av den psykiska identitetskrisen hon drabbades av då hon för första gången på länge var REN och inte kände igen sig själv, eller om det var fysiskt - att kroppen inte klarade omställningen och att hon inte längre ville äta och dricka. 

Både roligt och skrämmande att höra. Att det kan gå så långt, liksom.

Nu till något annat! Vi valde praktikplatser för några dagar sedan, och nu har vi fått svar. Andra ska vara på "roliga" ställen som MAVA (medicinsk akutavdelning), HLAVA (Hjärt- & lungavdelning) och kirurgen etc. Jag ska till rehab avd 2 på SÄS. Tänkte börja lite lugnt eftersom jag bara har 3 veckors erfarenhet sedan tidigare (också från rehab, fast i Svenljunga). Vill inte att första praktiken ska bli chockartad, haha.

Nu blir det TV. Eller plugg. Får se vad som väger tyngst...


So last week

Från tjejkvällen/inflyttningsfesten (med nästan alla syrror) hos Anja förra fredagen.







Roligare bilder än så här får jag tyvärr inte publicera ;)
Men trevligt hade vi!


Nu blir det sängen, är sjukt trött.
Speciellt efter dagens tenta, som faktiskt gick bra (:
Godnatt.


RSS 2.0